Potovanje in hrana Restavracije

Potepam se

30/09/2011

Potepam se, in potepala se bom kar nekaj casa:) Trenutno sem v Los Angelesu in moji blog posti bodo imeli v prihodnje malo vec fotk in malo manj teksta, ker dnevi tako hitro bezijo, jaz pa bi rada vidla veliko stvari in preizkusila veliko restavracij, jedi in stvari ki jih ponuja Los Angeles. Tukaj ljudje veliko dajo nase, in nega telesa jim je zelo pomembna tako zunanja kot notranja. Biti vegan na tem koncu sveta je smesno lahko, na vsakem vogalu najdes juice bar, smoothie bar, ko vstopis v Whoolefoods market ( organski market, za katerega bi rabila verjetno en cel dan da bi pregledala vso ponudbo) se ti lahko zmesa od vse ponudbe, ki jo imajo, veganskih restavracij je vsaj 30 in presnih restavracij 15,  ( kupila sem ful fajn knjigo Sunfood traveler, kjer so zelo podrobno napisani napotki o organskih marketih (farmers market), presnih restavracijah, retreatih, ipd,.. in velja za celotno Ameriko in tudi nekatere drzave v Europi ; zelo pripororcam). V zaznamke sem si dala najbolj popularne  in se ne vem ce mi bo vse uspelo obdelati v desetih dneh:) Skratka uzivam, ma kaj uzivam, v nebesih sem, Ljudje so zelo prijazni in sem potrebovala par dni, da sem se navadila na njihov humor, zelo sprosceni in pozitivni, I LIkE IT. Moje potovanje bo tokrat daljse, trenutno sem na obisku pri prijateljici, ki zivi v Los Angelesu, kasneje pa bova s fantom naredila en road trip po Californiji (obiskala bova San Diego, sla do Tijuane, potem pa bova potovala  cez Death Valley do Vegasa,  do San Francisca in po obali nazaj do Los Angelesa. Za danes pa dobrodosli v Hollywood:)

Ena izmed prvih restavracij ( presna restavraija, ki nudi tudi nekaj veganske kuhane hrane), ki sem jo obiskala je Cafe Gratitude, ki ima priblizno 10 restavracij v USA in je znana po zelo okusnih receptih in sladicah. Ocarana sem bila, prostor je bil nabito poln, ful dobra energija in imajo zlo zanimive oznake za recepte naprimer : I am whole, I am enlightened, ipd,.. Ker je bil cas kosila, sva si z Alenko (mojo prijateljico) za predjed narocili lanene krekerje z olivno tapenado, jaz sem si narocila en makrobioticni solatni kroznik ( sestavljen iz kvinoje, kimchi-ja, alg, priljubljenega kodrastega ohrovta, terijaki mandljev, ipd,..Alenka pa si je narocila panini z mariniranim kokosom in avokadom, huda kombinacija.Sladic in sladoledov nisva poskusli, ampak se itak se vrnem in tudi na potovanju bom imela se veckrat priloznost obiskati Cafe Gratitude..


You Might Also Like

8 komentarjev

 • alenka b. 30/09/2011 at 18:10

  Angelinos I am coming!!!!

  Lepe fotke!!
  Prosim dva sladoleda iz Gratituda. 🙂

 • Sabina 30/09/2011 at 19:51

  Krasno!!!! Že od daleč navdušena! Le použijte, kar se vam ponuja!

 • barbara 01/10/2011 at 5:16

  Hehe Alenka, nic ti ne uide, ja ti bi ful uzivala tuki res:)

 • Eva 01/10/2011 at 5:37

  Uauuu, kot v filmih:)) Ni lih Bolivija, to je res, ampak lačna pa tud ti ne boš vidim:))

  Zame pa en zeleni smoothie in deset mighty chocolate bar-ov prosim 😉

  • barbara 01/10/2011 at 5:40

   Evica, takoj ko sem vidla almightije sem se spomnila nate. Ej ne bos verjela, na dan spijem vsaj liter zelenih juice-ov, prav vesela sem da jih ni treba za spremembo meni pripravljati in potem…pospravljati heheheh, tko da si privoscim ful zelencov:):):)

 • Aleša 01/10/2011 at 15:04

  ej barbi kakšne so pa cene?

  • barbara 01/10/2011 at 16:06

   Je cenejse, ampak placujes na vsakem koraku, povsod dajes napitnine, tko da smo tam tam, denar leti:)

  • barbara 01/10/2011 at 16:15

   Ce te zanima pa organic food je pa u bistvu zelo drago, en smoothie stane med 10 in 15 usd ( ce ima super zelisca ali super hrano), organic juice je med 8 in 10 usd, eno kosilo v raw food restavraciji je takoj 35 eur plus 10% napitnine:)

  Leave a Reply