si en

 

Delavnica Vikend Akademija je namenjena vsem, ki si želijo sami pripravljati in ustvarjati  rastlinsko bazirane jedi. VIKEND AKADEMIJA je dvo-dnevna delavnica, ki obsega 12 ur priprave svežih in ekoloških ter veganskih jedi in je najbolj poglobljena Barbarellina delavnica, saj boste dejansko sami ustvarjali (seveda z našo pomočjo) in se boste naučili kako razviti polne okuse jedi, kako dekorirati in servirati jedi, da bodo privlačne in kako pripraviti okusne, uravnotežene obroke.  Delavnica se odvija v našem kulinaričnem studiu v Ljubljani, na Bravničarjevi 11, kjer boste prejeli svojo pripravljalno desko in profesionalno opremo, s katero boste lahko ustvarjali rastlinske jedi. Delavnice potekajo v skupini največ do 6 oseb. Vikend akademija vključuje različne jedi, pripravljali boste osvežilne sokove, smoothieje, okusne juhice, eksotične in polnovredne solate, finger-food zvitke, glavne jedi in sladice. Vikend akademija vključuje tako presne, kot tudi veganske kuhane (brezglutenske) jedi, vendar je pudarek na izboru svežih, rastlinskih sestavin. 



 

Vikend akademija vključuje; 



  • teoretični del rastlinsko bazirane kuhinje (sestavine, organizacija v kuhinji)
  • opredelitev tehnik, ki se uporabljajo pri pripravi sveže, presne in veganske     hrane;

  • osnovne tehnike rezanja in sekljanja sadja in zelenjave (prava izbira kuhinjskih nožev in tehnike
  • sekljanja in rezanja)
  • temeljito poznavanje in uporaba kuhinjskih pripomočkov (blenderji, sokovniki, dehidratorji, rezalniki )
  • priprava okusnih smoothie-jev in rastlinskega mleka (mleko iz mandljev, brazilskih oreščkov, indijskih oreščkov, konopljinih semen ipd, shake-I, hranilni smoothie-ji...);
  • vsak udeleženec bo prejel zabojček lokalnih pridelkov (zelenjave in sadja), katere bo uporabil za ustvarjanje jedi
  • vsak udeleženec bo pripravil svoj sir iz rastlinskih sestavin (alternative mlečnim izdelkom) in njihova uporaba v receptih
  • vsak udeleženec bo sam pripravil in dekoriral čudovite solate ter pripravil dodatke in zelščne dressing, ki obogatijo solate
  • kaljenje in uporaba različnih kalčkov v jedeh
  • priprava hitrih kot tudi bolj zahtevnih receptov iz rastlinskih sestavin (npr.zelenjavni rezanci, pizza, lazanja, sushi, wrap-i in zvitki, zelenjavne pite, eksotične omakice, solate, sladoled, sadne torte, sadne pite, sorbeti,  piškotki ...)
  • vsak udeleženec bo pripravil sladico brez mleka, jajc, moke in sladkorja;
  • garniranje in dekoracija jedi
  • udeleženec bo prejel skripto z recepti in vsemi pomembnimi informacijami glede tehnik pripravljanja,
  • Vse jedi so rastlinskega izvora, večina jedi je svežih, torej toplotno neobdelanih, v jedilnik
 pa lahko vključimo tudi brezglutenske kuhane jedi, vendar so te zastopane v manjši količini.
  • vse jedi boste preizkusili, oziroma lahko odnesli tudi domov

 

Cena dvodnevnega intenzivnega tečaja; 299,00 eur