Recepti

Eve’s Praline

21/12/2010

Definitivno je čas za recept na mojem blogu in tokrat z užitkom delim slastni recept za Evine praline, ki jih pripravljamo na mojih delavnicah za sladice. Recept je pripravila Eva, ki mi pomaga na delavnicah in v trenutku, ko sem jih poskusila, sem bila prepričana, da morajo biti del sladic, ki jih pripravljamo. Recept je zelo enostaven, rezultat pa božanski!! Praline se dobesedno topijo v ustih, tekstura notranje vsebine skorajda spominja na munchmellow, na delavnici pa so jih primerjali z bajadero.. Izzivam vas, da ga poskusite narediti in presodite sami:)

1. Sestavine za spodnjo plast ( testo):

  • 1 skodelica ekoloških mandljev
  • 1 skodelica ekoloških  indijskih oreščkov
  • 3 žlice datljeve paste

Priprava: Mandlje in indijske oreščke drobno zmeljite v močnem blenderju ali kavnem mlinčku. Dodajte jim 3 žlice datljeve paste oz. več po potrebi in vse skupaj z rokami pregnetite v vlažno maso. Razvaljajte jo v kvadrat med dvema peki papirjema, da bo testo debelo približno 1 cm  in postavite v hladilnik dokler ne pripravite karamelne plasti.

2. sestavine za karamelno plast ( notranja vsebina)

  • 1,5 skodelice namočenih in izkoščičenih ekoloških datljev
  • 3/4 skodelice bio kokosovega olja ( priporočam  kokosovo olje z okusom po kokosu)
  • 1,5 JŽ limoninega soka
  • ščepec himalajske soli
  • voda po potrebi za lažje blendanje

Priprava: Vse sestavine, z izjemo vode, zmešajte v Blendtec blenderju, da dobite gosto datljevo pasto. Po potrebi dodajajte vodo, vendar le toliko da bo blender lažje zmešal. Maso premažite na prej pripravljeno spodnjo plast in postavite v hladilnik za približno uro, da se strdi.

opcija: dodajte v karamelno plast par kapljic pomarančne esence ali vanilijeve esence ali pepermint esence

3. sestavine za čokoladni preliv:

  • 1 skodelica bio kokosovega olja
  • 3/4 skodelice bio javorjevega sirupa
  • 8 žlic surovega kakava v prahu

Priprava: vse sestavine dobro premešajte z metlico za stepanje ali ročnim mešalnikom, da dobite tekoč, čekolodani preliv. Ko je masa v  hladilniku strjena, jo narežite na enakomerno velike koščke ( cca 2×2 cm) in praline pomakajte v čokoladni preliv. Položite jih nazaj na peki papir in v hladilnik da se čokolada popolnoma strdi ( za približno dve uri).



You Might Also Like

5 Comments

  • lika 22/12/2010 at 6:58

    yummi!!!!!
    odkar ste odsli od nas sem si vzela cas in vse prestudirala na tvojem blogu in netu 😀
    TOTALNO NAUDUSENA!!!
    barbarella le tako naprej, ker delas velik prispevek k ozaveščanju!

  • Barbara 28/12/2010 at 16:22

    Barbarella,
    take čudovite stvari prihajajo izpod tvojih rok! Sem navdušena nad tem, da tako velikodušno deliš svoje znanje. Bravo. Želim ti srečne i zdravja v letu, ki prihaja!

  • Sabina 03/01/2011 at 21:22

    Barbarella, originalno! Po dolgem času sem si vzela čas za tvoj recept, čeprav redno prebiram vse, kar pridno dodajaš. Res čestitke za tvoj trud in prizadevnost! V novem letu pa veliko novih navdihov, čudovitih okusov, nepozabnih doživetij in vsega, kar imaš rada!

  • Leave a Reply